joi, 22 ianuarie 2009

Votaţi Raluca şi Oana!!!!!

    Academia Caţavencu prezintă miercuri topul celor mai sexy 49 femei din politica românească. Organizaţia Municipală de Tineret a Partidului Democrat Liberal Iaşi se mândreşte cu faptul că 2 din cele 49 de femei nominalizate sunt membre ale organizaţiei. Să susţinem Iaşul şi pe colegele noastre Raluca Costin şi Oana Bucurie.


VOTAŢI RALUCA ŞI OANA. VOTAŢI AICI!

miercuri, 21 ianuarie 2009

Felicitări Costi

     Costi este primul membru al  Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat Liberal Iaşi care a fost propus pentru o funcţie de subsecretar de stat. Sper  să mai pot felicita şi alţi tineri democrat liberali pentru numirea în funcţii la nivel naţional, regional, judeţean şi local. Succes tuturor!

    "Inca un iesean din PD-L ajunge in Guvern: Constantin Neagu  


    Democrat-liberalul iesean Constantin Neagu este propus pentru functia de subsecretar de stat la Ministerul Tineretului si Sportului. Propunerea a fost votata in unanimitate in Biroul Permanent National al organizatiei de tineret din PD-L. 
    Decizia a fost luata in BPN al tinerilor democrat-liberali, condusi de Monica Iacob Ridzi. Aceasta a fost si cea care a inaintat propunerea premierului Emil Boc. "Ma bucura increderea pe care mi-au acordat-o colegii mei, prin votul in unanimitate din BPN, si ma obliga in acelasi timp. E important ca structurile de tineret sa fie reprezentate la nivelul cel mai inalt, acesta fiind unul dintre proiectele organizatiei noastre de partid", ne-a declarat Constantin Neagu.
    Acesta a candidat la alegerile parlamentare in colegiul 11 Camera Deputatilor, unde s-a clasat pe primul loc. Nu a mai prins insa mandatul de parlamentar, datorita sistemului de redistribuire a voturilor."
    sursa: newsiasi.ro
 

luni, 5 ianuarie 2009

Exerciţiu

     În România există o puternică firmă de confecţii. Aceasta are peste 40 de fabrici pe tot teritoriul ţării şi câteva mii de angajaţi. De 5 ani firma înregistrează un profit tot mai mare. Adunarea generală a acţionarilor firmei a considerat că profitul poate creşte şi mai mult. Soluţia propusă de Consiliul de administraţie a fost ca firma să se dezvolte pe verticală. Soluţia a fost acceptată şi în decembrie 2007 firma a achiziţionat o făbricuţă de fermoare la Iaşi dar şi alte fabrici ale unor furnizori din Neamţ, Suceava, Botoşani.
     Problemele au apărut la făbricuţa de fermoare din Iaşi. Aceasta a trebuit achiziţionată deoarece aceste fabrici au fost achiziţionate la pachet iar celelalte erau pe profit. Din cauza lipsei de personal calificat această fabricuţă de fermoare nu avea manageri şi au fost promovate persoane din interiorul firmei. Aşadar personalul cu atribuţii de control din firmă (CTC-istul de fermoare şi cei 3 pompieri de serviciu) au primit şi atribuţiile de manageri. Prin mai-iunie toţi muncitorii calificaţi de la fabrica de fermoare au plecat, fie prin transfer la fabrica de confecţii, fie la alte fabrici. Cauza plecării fiind managmentul deficitar al CTC-istului de fermoare şi a posibilităţilor de promovare oferite de celelalte firme. Tot în această perioadă fabrica a produs un lot foarte prost de fermoare care doar se închideau şi nu se puteau deschide. Din cauză că CTC-istul nu a verificat foarte bine fermoarele, multe din produsele fabricii de confecţii au fost returnate din cauza calităţii reduse şi filiala ieşeană a înregistrat pierderi considerabile.
     La sfârsitul anului CTC-istul de fermoare şi cei 3 pompierii şi-au făcut o autoevaluare foarte bună şi au mers la sediul central al firmei de confecţii pentru a solicita avansări în funcţii. Când au fost întrebaţi de deficienţele apărute în procesul de producţie şi control al fermoarelor aceştia au învinovăţit conducerea filialei ieşene a firmei de confeţii. 
     Datorită situaţiei apărute, Directorul general a cerut managerilor de la Iaşi să găsească soluţii pentru deblocarea problemelor de la fabricuţa de fermoare.
     Exerciţiul este urmatorul: ce decizii ar trebui să adopte managerii filialei ieşene în legătură cu fabricuţa de fermoare, cu CTC-istul de fermoare şi cu pompierii de serviciu?