miercuri, 1 februarie 2012

Slugarnicia PNL Iasi

Am citit pe blog-ul lui Marius Danga o fraza care m-a amuzat extrem: “… PNL Iasi respira liberalism, stie ce are de facut si mai ales are cu cine.”

M-au amuzat aceste randuri deoarece PNL Iasi nu mai respira liberalism de foarte mult timp. Consilierii locali si judeteni voteaza numai la ordinul primarului Nichita care face absolut tot ceea ce doreste. Spune domnul Danga ca au un Program Liberal de Guvernare Locala. Si ce daca? Pot avea ei cel mai bun program pe care l-a avut omenirea vreodata dar cu un primar ca Nichita si cu consilieri servili nu poti implementa nimic.

Toata lumea stie cine este Nichita si cat de dezastruos conduce Primaria Iasi. Nu mai este un secret pentru nimeni. Putem sa vedem zilnic, cu ochiul liber, “realizarile” primarului. Ar putea cineva sa-mi dea cateva exemple cand consilierii liberali s-au impotrivit primarului si s-au batut pentru ieseni?

Mai spune domnul Danga ca PNL Iasi stie ce are de facut. De la a sti ce ai de facut si pana la a face ceea ce spui este un drum foarte lung si mai trebuie sa si vrei. Nimeni nu i-a oprit ca de trei ani si ceva de cand sunt in alianta cu PSD-ul sa-si puna in aplicare toate planurile. De ce sa-i credem ca vor muta muntii cand ei ne demonstreaza constant ca nu fac nimic altceva decat sa valideze si sa gireze deciziile unui partid de stanga?

Nu ma indoiesc ca PNL Iasi are oameni de valoare care isi doresc dezvoltarea Iasului fara alte interese ascunse. Din pacate acesti oameni nu vor fi lasati niciodata sa ajunga in postura de a lua decizii. Acestia vor scrie programe, isi vor da cu parerea si la un moment dat vor pleca dezamagiti.

Eu cred ca domnul Marius Danga ar trebui sa se uite mai intai in curtea proprie, unde conducerea partidului da cu subsemnatul pe la DNA, unde consilierii locali si judeteni fac figuratie, unde parlamentarii fac greva pe banii nostrii, si abia apoi sa comenteze despre ceilalti.