marți, 3 martie 2009

Candidatura = o afacere profitabilă

     Cum să câştigi 50.000 de euro în perioada asta de criză economică şi financiară? Probabil că mulţi dintre noi nu stiu dar sunt câţiva oameni care au găsit soluţia. Răspunsul la întrebare este candidatura pentru posturi alese. În continuare o să vă explic printr-un exemplu foarte simplu.

     Firmele româneşti caută mereu soluţii pentru a plăti un impozit cât mai mic la stat şi din cauza aceasta cumpără produse la negru, adică fără factură. Firmele producătoare, mai ales în perioada aceasta, sunt nevoite să le facă pe plac clienţilor şi să le vândă aceaste produse fără factură. De exemplu o fabrică de textile care produce tricouri, fulare etc. vinde aceste produse la negru, toate bune şi frumoase dar ele încă există scriptic în stoc. Deoarece această fabrică are o problemă CANDIDATUL îi sare în ajutor şi se oferă ca marfa care apare doar scriptic în actele firmei să-i fie facturată lui. Poate vă întrebaţi de ce e aşa binevoitor CANDIDATUL  - există o explicaţie foarte simplă, vrea să aibă justificare pentru banii primiţi din sponsorizări. Este o metodă foarte simplă de a câştiga nişte bani şi în acelaşi timp foarte greu de demonstrat. În situaţia povestită mai sus toată lumea este multumită:

  1. Clientul fabricii de textile deoarece a cumpărat fără factură şi plăteşte un impozit mai mic la stat;
  2. Fabrica de confecţii care a făcut vânzarea şi are acoperire la tranzacţie;
  3. CANDIDATUL care are acum o sumă considerabilă de bani pe care o poate cheltui în interes propriu oricând deoarece are deja dovada că banii au fost deja cheltuiţi;
  4. Sponsorul candidatului deoarece a primit dovada ca banii lui au contribuit la campanie (nu mai intru în detalii de ce este avantajos să fii sponsor al unui candidat deoarece s-a discutat prea mult pe tema asta).

     Dacă această mişcare este repetată de mai multe ori cu mai multe firme, candidatul poate avea la finalul campaniei o sumă frumuşică de bani pe care o poate cheltui cum vrea el.

     Acum sper că vă daţi seama ce profitabil poate fi să fii mereu candidat. Dacă ai ocazia să repeţi acest lucru de două sau trei ori pe an este şi mai bine. Aşa că cei care consideră că aceşti oameni candidează doar pentru a ajunge pe funcţii s-ar putea să se înşele. Dacă luăm în considerare şi posibilitatea pe care v-am povestit-o mai sus, mi se pare şi normal ca unii oameni să fie supăraţi dacă pierd ocazia de a mai candida încă o dată sau dacă partidul din care fac parte nu îi mai lasă.

Un comentariu:

florin plaesu spunea...

cred ca in cazul de fata, CANDIDATUL ar castiga mult mai bine de-a lungul mandatului, mai ales daca este , sa zicem fara sa stim, un mandat european.
intradevar poate si din fularashe si caciulitze ar mai papa si stomacul lui ceva, insa grosul euroilor vine pe parcursul a, sa zicem, 5 anisori.
salut decizia unor partide de a-i mai stavili pe unii in dorinta lor de a candida la tot ce apare nou sub soare.

P.S. : Caut persoana, de preferinta profesor universitar sau doctor, pentru a ocupa functia de Sef de Scara. Rog seriozitate!