marți, 20 octombrie 2009

Comunicat de presa OTPDL


     Organizaţia de Tineret a PDL Iaşi solicita ca toţi studenţii de la universităţile de la stat, fie că sunt la “buget”, fie la „cu taxă”, să poată beneficia de subvenţiile pentru abonamentele de transport în comun, pentru că aceasta este una dintre problemele vechi, nerezolvată încă, ale studenţilor ieşeni din universităţile de stat.

     Ceea ce nu ştiu aceştia, şi poate nu au ştiu niciodată, este că, la ora actuală, există bani pentru ca aceste subvenţii să poată acoperi toate cererile studenţilor, atât a celor care nu plătesc taxă, cât şi a celor care plătesc taxă la facultate. Explicaţia este simplă: orice student la “buget” plăteşte în prezent 25% din preţul abonamentului, 50% plăteşte fiecare universitate, iar 25% plăteşte Primăria Iaşi. Banii pe care i-au alocat universităţile pentru subvenţionarea acestor abonamente pentru studenţii lor se cheltuie doar în proporţie de 40-60%. Restul banilor rămân necheltuiţi. De aceşti bani necheltuiţi ar putea beneficia însă şi studenţii de la universităţile de stat care sunt la “cu taxă”. Această discriminare între studenţii de la stat, care plătesc taxă şi cei care nu plătesc taxă, nu se face în celelalte centre universitare din ţară unde abonamentele pentru mijloacele în comun destinate lor sunt subvenţionate 100%.

     Având în vedere acest fapt, Organizaţia de Tineret a PDL Iaşi va susţine demesurile organizaţiilor studenţeşti din Iaşi in aceasta directie: „În acest context, solicităm Primăriei să mărească şi ea fondul pentru subvenţionarea abonamentelor studenţeşti pentru transportul în comun astfel încât şi studenţii de la stat care plătesc taxă să le poată accesa. Trebuie avut în vedere că, în fiecare an universitar, aceşti studenţi îşi aduc şi ei contrbuţia la economia Iaşului”, a declarat Marian Uscatu, preşedintele OTPDL – Iaşi, membru in Consiliul de Administratie al RATP Iaşi.

Marian Uscatu - Preşedinte OTPDL – Iaşi
Tel. 0740.624.351, Email: marian.uscatu@yahoo.com

Un comentariu:

Demnitar Demagog spunea...

Cineva intreba pe un sait " de ce nu renunta basescu la ambitia de al desemna pe croitoru in functia de Prim-ministru" astfel s-ar debloca actuala criza politica. raspunsul a venit repede..

"Tu ai renunta la interesul national pentru interesele individuale si de grup, gen Grivco. Daca ai renunta la interesele nationale si ai lasa tara pe mana hotilor te poti numi un tradator. Basescu are nevoie de sustinerea noastra ca sa poata sa infranga balaurul coruptiei care suge sangele acestei tari. Daca renunta el, nu mai avem nicio sansa. Deocamdata este singurul om care are o sansa sa scape Romania de tradatori si nu are voie sa renunte la aceasta sansa.
Tara este pe ultimul loc in interesele lor.(PSD,PC,UDMR,PNL) Toti acestia au trecut pe la scoala de DEMAGOGIE a d-lui Voiculesc (antena 123)

http://feeds.feedburner.com/DemnitarDemagog