marți, 16 noiembrie 2010

De ce Tudor Luchian în CODA PDL la Iași?

Am citit astăzi un articol în Evenimentul:

„Pe principiul „nimic nu se pierde, totul se transformă”

PD-L Iaşi a găsit înlocuitor pentru Butucă

Potrivit secretarului general al PD-L Iaşi, Gabriel Grigore, profesorul universitar Tudor Luchian ar fi cel mai bun înlocuitor al omului de afaceri Adrian Butucă, demisionar din Comitetul de Organizare  şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA).

Tudor Luchian este prof. univ. doctor la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Al. Ioan Cuza” şi fost membru al Comisiei Prezidenţiale pentru Educaţie. În 2009, Luchian a fost candidatul PD-L Iaşi pentru un post de europarlamentar, plasat însă abia pe poziţia 25 pe lista formaţiunii. „Este o figură reprezentativă pentru Iaşi, exact genul de oameni pe care încercăm să-i atragem la conducerea PD-L”, a declarat secretarul PD-L Iaşi, Gabriel Grigore.

„Tudor Luchian este exact genul de oameni pe care încercăm să-i atragem la conducerea PD-L”- Gabriel Grigore, secretar general al PD-L Iaşi” Sursa: www.evenimentul.ro

Am citit acest articol și nu mi-a venit să cred. Nu știam că actuala conducere este așa de fragilă încât să aducă un om fără nici o experientă politică. Cu domnul Tudor Luchian nu am absolut nimic. Are un CV impresionant și cu multe rezultate excepționale în cariera dumnealui. În ceea ce privește experința de partid și cea politică, aceasta se rezumă doar la două lucruri: este apropiat al domnului Oprea și a fost un nume la coada unei liste. Am muncit eu mai mult decât dumnealui în acea campanie.

Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor trebuie să asigure conducerea  interimară a partidului până la alegerea unei noi conduceri și să organizeze aceste alegeri . Teoretic acest organism ar trebui să ia cât mai puține decizii politice și cat mai multe decizii organizatorice deoarece este un organism numit și nu ales. Cred că acest fapt se uită în acest moment.  Pentru a face parte din  acesta trebuie să ai experință  de partid. Nu poți lua decizii optime dacă nu ai participat niciodată la astfel de alegeri nici măcar în calitate de simplu membru.

Din acest motiv mă întreb: De ce Tudor Luchian în CODA? Este Tudor Luchian considerat doar un vot într-o anumită direcție? Vrea conducerea CODA, ca prin deciziile pe care le adoptă, să influențeze votul final?

Eu sper ca domnul Tudor Luchian să nu accepte și  să nu se lase angrenat  în nici un joc de culise, iar dacă își dorește o funcție politică poate participa, nestingherit, la alegerile ce vor urma.

Niciun comentariu: