miercuri, 24 noiembrie 2010

Decizie sau indecizie ???

Am citit repede presa si m-am oprit la un scurt articol tot din ziarul Evenimentul. Este foarte scurt:

PD-L Iaşi funcţionează şi fără Butucă

Şefii filialei democrat-liberale ieşene au decis să nu mai caute un înlocuitor pentru omul de afaceri Adrian Butucă, după demisia acestuia din Comitetul de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA). Potrivit secretarului general al PD-L Iaşi, Gabriel Grigore, activitatea  CODA este foarte bună şi fără prezenţa lui Adrian Butucă. „CODA funcţionează bine aşa cum este, cu cei 19 membri. Dacă se va transmite de la Biroul Permanent Naţional al PD-L că e nevoie de un nou membru, vom căuta pe cineva în locul dlui Butucă”, a declarat Grigore. De asemenea, conducerea PD-L Iaşi a decis să organizeze săptămânal şedinţe CODA, în fiecare vineri. În cadrul întâlnirilor se vor dezbate chestiuni legate de organizarea alegerilor interne, precum şi probleme curente, care apar în unele organizaţii locale ale PD-L. (Adina Zancu)” Sursa: evenimentul.ro

Mă uit în presa locală și văd tot felul de declarații și mă întreb dacă acestea au la bază niște decizii. Acum câteva zile domnul Tudor Luchian era genul de om care trebuia „atras” în CODA. După câteva zile, nu mai este nevoie nici de dumnealui și nici de alt coleg.

Câteodată am senzația că este mai important să-ți apară o poză într-un ziar decât conținutul și mesajul pe care vrei să-l transmiți printr-o declarație. La televizor apar tot felul de oameni, politicieni, analiști, ziariști, persoane mai mult sau mai puțin publice care își dau cu părerea pe orice temă. La Realitatea sau Anteba 3 este plin de ei. Singurul scop al acestor persoane este să fie vizibili în media – indiferent cum. Eu sper ca la noi, la nivel local, aceste practici să nu existe sau să fie reduse la minim.

marți, 16 noiembrie 2010

De ce Tudor Luchian în CODA PDL la Iași?

Am citit astăzi un articol în Evenimentul:

„Pe principiul „nimic nu se pierde, totul se transformă”

PD-L Iaşi a găsit înlocuitor pentru Butucă

Potrivit secretarului general al PD-L Iaşi, Gabriel Grigore, profesorul universitar Tudor Luchian ar fi cel mai bun înlocuitor al omului de afaceri Adrian Butucă, demisionar din Comitetul de Organizare  şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA).

Tudor Luchian este prof. univ. doctor la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Al. Ioan Cuza” şi fost membru al Comisiei Prezidenţiale pentru Educaţie. În 2009, Luchian a fost candidatul PD-L Iaşi pentru un post de europarlamentar, plasat însă abia pe poziţia 25 pe lista formaţiunii. „Este o figură reprezentativă pentru Iaşi, exact genul de oameni pe care încercăm să-i atragem la conducerea PD-L”, a declarat secretarul PD-L Iaşi, Gabriel Grigore.

„Tudor Luchian este exact genul de oameni pe care încercăm să-i atragem la conducerea PD-L”- Gabriel Grigore, secretar general al PD-L Iaşi” Sursa: www.evenimentul.ro

Am citit acest articol și nu mi-a venit să cred. Nu știam că actuala conducere este așa de fragilă încât să aducă un om fără nici o experientă politică. Cu domnul Tudor Luchian nu am absolut nimic. Are un CV impresionant și cu multe rezultate excepționale în cariera dumnealui. În ceea ce privește experința de partid și cea politică, aceasta se rezumă doar la două lucruri: este apropiat al domnului Oprea și a fost un nume la coada unei liste. Am muncit eu mai mult decât dumnealui în acea campanie.

Comisia de Organizare și Desfășurare a Alegerilor trebuie să asigure conducerea  interimară a partidului până la alegerea unei noi conduceri și să organizeze aceste alegeri . Teoretic acest organism ar trebui să ia cât mai puține decizii politice și cat mai multe decizii organizatorice deoarece este un organism numit și nu ales. Cred că acest fapt se uită în acest moment.  Pentru a face parte din  acesta trebuie să ai experință  de partid. Nu poți lua decizii optime dacă nu ai participat niciodată la astfel de alegeri nici măcar în calitate de simplu membru.

Din acest motiv mă întreb: De ce Tudor Luchian în CODA? Este Tudor Luchian considerat doar un vot într-o anumită direcție? Vrea conducerea CODA, ca prin deciziile pe care le adoptă, să influențeze votul final?

Eu sper ca domnul Tudor Luchian să nu accepte și  să nu se lase angrenat  în nici un joc de culise, iar dacă își dorește o funcție politică poate participa, nestingherit, la alegerile ce vor urma.

miercuri, 10 noiembrie 2010

Angajez PROTESTATAR

Descrierea  postului:

  • Full time,  part time, project based
  • Entry-Level/Primii 3 Ani
  • Oriunde în țară

Candidatul ideal:

Sunteți candidatul ideal pentru job-ul de PROTESTATAR dacă:

  • Sunteți flexibil și cu spirit de echipă
  • Aveți atitudine productivă
  • Sunteți serios și punctual
  • Aveți maxim studii medii
  • Vă place lucrul în locuri aglomerate
  • Sunteți disponibil pentru deplasări în țară.

Responsabilități și activități:

Principalele atribuții ale unui PROTESTATAR, fără a fi limitate, sunt:

  • Participarea la proteste de stradă, mitinguri, marșuri, pichetări;
  • Pariciparea la toate strigările, injurăturile și fluierăturile propuse de client
  • Confecționarea și transportul pe toată durata protestului de pancarte, bannere și alte materiale
  • Participarea activă la îmbrânceli cu jandarmii.

Ce oferim:

  • Pachet salarial atractiv
  • Transport gratuit
  • Plimbări în toată țara
  • Pachete cu mancare și bautură pe durata deplasărilor
  • Uniforme puse la dispoziție de clientul care ne contractează
  • Echipament specific: fluiere,  megafoane, etc
  • Pachet de bonusuri în funcție de performanțe: bătăi cu jandarmii, garduri furate,  inițiative proprii, ș.a.m.d.
  • Oferim training-uri pentru a-ți dezvolta vocabularul de înjurături și lozinci, pentru a mima leșinuri, pentru a mima disperarea, pentru îmbrânceli eficiente cu autoritățile statului

Descrierea firmei:

Firmă de organizare de proteste înființată în 2006 cu o vastă experiență în domeniu. Suntem recunoscuți pe plan național cu cel mai bun și performant grup de instigatori. Am participat la majoritatea protestelor  din țară. De asemenea avem un portofoliu bogat de clienți printre care se numără partide precum PSD sau PNL și confederațiile sindicale: CNSLR, BNS, CNSCA, CSDR și altele. Așteptam CV-urile voastre pe mail.