miercuri, 1 februarie 2012

Slugarnicia PNL Iasi

Am citit pe blog-ul lui Marius Danga o fraza care m-a amuzat extrem: “… PNL Iasi respira liberalism, stie ce are de facut si mai ales are cu cine.”

M-au amuzat aceste randuri deoarece PNL Iasi nu mai respira liberalism de foarte mult timp. Consilierii locali si judeteni voteaza numai la ordinul primarului Nichita care face absolut tot ceea ce doreste. Spune domnul Danga ca au un Program Liberal de Guvernare Locala. Si ce daca? Pot avea ei cel mai bun program pe care l-a avut omenirea vreodata dar cu un primar ca Nichita si cu consilieri servili nu poti implementa nimic.

Toata lumea stie cine este Nichita si cat de dezastruos conduce Primaria Iasi. Nu mai este un secret pentru nimeni. Putem sa vedem zilnic, cu ochiul liber, “realizarile” primarului. Ar putea cineva sa-mi dea cateva exemple cand consilierii liberali s-au impotrivit primarului si s-au batut pentru ieseni?

Mai spune domnul Danga ca PNL Iasi stie ce are de facut. De la a sti ce ai de facut si pana la a face ceea ce spui este un drum foarte lung si mai trebuie sa si vrei. Nimeni nu i-a oprit ca de trei ani si ceva de cand sunt in alianta cu PSD-ul sa-si puna in aplicare toate planurile. De ce sa-i credem ca vor muta muntii cand ei ne demonstreaza constant ca nu fac nimic altceva decat sa valideze si sa gireze deciziile unui partid de stanga?

Nu ma indoiesc ca PNL Iasi are oameni de valoare care isi doresc dezvoltarea Iasului fara alte interese ascunse. Din pacate acesti oameni nu vor fi lasati niciodata sa ajunga in postura de a lua decizii. Acestia vor scrie programe, isi vor da cu parerea si la un moment dat vor pleca dezamagiti.

Eu cred ca domnul Marius Danga ar trebui sa se uite mai intai in curtea proprie, unde conducerea partidului da cu subsemnatul pe la DNA, unde consilierii locali si judeteni fac figuratie, unde parlamentarii fac greva pe banii nostrii, si abia apoi sa comenteze despre ceilalti.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Tinere domn,

Nu pot sa nu remarc si la dumneavoastra noua strategia luata de partidul din care faceti parte. A devenit o practica la dumneavoastra in partid sa aratati lumii ca toti politicienii sunt la fel si indirect sa induceti mesajul ca mai bine va pastram pe dumneavoastra la conducere.
Dar am o intrebare, ca tanar economist ce sunteti - care ar fi masurile economice ce trebuiesc luate atunci cand o tara este in criza? credeti ca reducerea salariilor si a puterii de cumparare ne va ajuta sa iesim din recesiune - spun sa iesim pentru ca Romania nu a iesit niciodata din recesiune. Asta se vede cu ochiul liber atunci cand faci o analiza a tot ceea ce inseamna economie la nivel local.
Si daca tot atacati liberalii, puteti sa informati opinia publica cu masurile luate de dumneavoastra - ma refer la partid - pentru imbunatatirea vietii iesenilor? Ori eu am lipsit din Iasi, ori nu ati iesit la rampa ca si partid cu nici o initiativa de imbunatatire a vietii noastre.
E usor sa scrii contra-articole si sa arunci cu noroi in stanga si dreapta, dar e mai greu sa veniti cu solutii concrete.
A si inca ceva - puteti sa ne spuneti de ce Iasului nu ii sunt alocate fonduri de la Guvern pentru dezvoltarea obiectivelor strategice - aeroport, autostrada, sosea de centura, etc. Nu cumva din cauza faptului ca aveti o conducere slaba la nivel de Iasi care nu a reusit sa se bata pentru aducerea banilor necesari dezvoltarii orasului Iasi?

Anonim spunea...

Nu inteleg de ce afirmi tu asa ceva cand poate tu nu stii ce este in curtea dumnealui,ai luat vreodata parte la vreo sedinta ?? te-ai implicat vreodata in partid sa vezi cum e ? eu nu cred ca ai facut asta. nu cred ca te intereseaza decat persoana ta si atat.

daniela spunea...

Felicitari domnule Andrei pentru felul in care ati comentat episodul Marius Danga

Anonim spunea...

si inca ceva domnule andrei racoti, sunte-ti un pdl-ist connvins si asta se cam vede , e normal sa afirmati asemenea lucruri, dar sunte-ti in aceeasi oala cu cei de la guvernare ,deci nu mai vorbiti atat de mult ca vorbiti degeaba si prost

Andrei Racoţi spunea...

Cateva persoane anonime mi-au trimis cateva comentarii si am decis sa le public si am cateva observatii de facut:

1. Nu este nici un secret ca fac parte din PDL.
2. Nu m-am ferit niciodata sa-mi critic colegii care au gresit si sa-mi spun parerea despre ei.
3. Din pacate exista persoane care nu am inteles nimic din articolul scris de mine. Eu am crezut ca am fost destul de clar.
4. Pe blogul meu pot scrie tot ceea ce vreau, nu oblig pe nimeni sa-mi citeasca postarile si nici sa fie de acord cu mine.

Unknown spunea...

Andrei, eu sunt din Bucuresti.
Aceeasi situatie este mai peste tot. Toata tara este blocata de aceasta democratie alandala, nimic nu functioneaza, nimic nu se poate construi pana la capat.
Vinovatii?
Paradoxal, nu sunt cei alesi de popor, ei au un scop, fac tot ce pot ca sa ajunga la el, se folosesc de cele mai diverse metode, inclusiv de cele josnice, si uneori, prea adeseori totusi, reusesc. Deci ei isi fac treaba lor, nu pe a noastra, asa cum ar fi normal.
Vinovatii suntem noi, cei care alegem. Suntem o populatie nevolnica, risipita in scopuri si fara viziune. Asteptam sa ni se dea, sa aibe altii grija de noi. Nevolnici, cum am zis!
Daca fiecare din noi ar alege la consilieri la fel ca la primari, atunci macar am sti ca ori ne ducem in sus, ori ne ducem dracului in jos. Asa....nu ne ducem nicaieri, stam pe loc si tragem sau impingem la o caruta care-ncotro.
Din pacate nu vad o iesire decat intr-un regim autoritar care sa ne scoata din starea de betie in care ne-am scufundat de 22 de ani incoace in aceasta "balta democratica originala".
Noi romanii suntem exact in postura chelului caruia i s-a dat o tichie de margaritar sau a caprei raioase care tine coada sus....
Suntem niste cersetori imputiti ajunsi din intamplare la masa celor bogati si educati ...