miercuri, 16 septembrie 2009

COMUNICAT DE PRESA OTPDL - IAŞI


     
       Toţi o apă şi-un pamânt
  
      Şedinţa de luni a Consiliului Judeţean, care certifică refacerea coaliţiei PSD-PNL, a scos la iveală faptul că, la Iaşi, campania anti-Basescu influenţează deciziile de importanţă locală.  
    În acest context Tineretul Democrat Liberal Iaşi condamnă lipsa de verticalitate a consilierilor PSD şi PNL, dar mai ales a tinerilor consilieri de la cârma judeţului care votează la comandă. Politica dreapta-stânga sau stânga-dreapta, în functie de conjunctură, a coaliţiei anti-Băsescu şi anti-PDL, la care aderă unii dintre tinerii consilieri judeţeni nu face decât un deserviciu ieşenilor pe care îi reprezintă şi pe care sunt obligaţi sa îi respecte prin mandatul primit. “Condamnăm lipsa de verticalitate a tinerilor care fac jocurile de culise ale seniorilor fără a se folosi de propriul lor filtru valoric. Reprezentăm aceeaşi categorie de interese şi valori şi refuzam să credem că tânărul politician de astăzi se rezumă doar la a ridica mâna la comandă. De asemenea, facem un apel la colegii noştrii tineri din celelalte partide să înceteze atacurile la persoană la adresa foştilor lor colegi de partid deoarece acest lucru nu denotă decât frustrare şi imaturitate politică. Colegii noştrii tineri trebuie să înţeleagă noţiunea de ales uninominal şi responsabilitate faţă de electorat”, a declarat Marian Uscatu, preşedintele Organizaţiei Municipale de Tineret a PDL Iaşi.
    ORGANIZATIA MUNICIPALA DE TINERET A PARTIDULUI DEMOCRAT LIBERAL IASI doreşte să se delimiteze de astfel de practici ale colegilor tineri din alte partide şi asigura cetăţenii judeţului Iaşi că înţeleg misiunea pe care o au, aceea de a schimba mentalitatea viitoarei clase politice. 
   “Avem speranţa că tinerii din PNL şi PSD îşi vor da seama de repercursiunile acţiunilor lor şi vor înceta să mai susţină, fără discernământ, jocurile seniorilor. Mai mult, îi invităm să ni se alăture în promovarea şi susţinerea proiectelor pentru dezvoltarea judeţului şi în construcţia viitoarei clase politice”, a mai spus Marian Uscatu.



3 comentarii:

danut chidon spunea...

...o atitudine corecta din partea tinerilor PDL ieseni !

Mihai D spunea...

Pana sa vorbiti de verticalitate si sa aveti tupeul sa spuneti ceva, va reamintesc ca sefa voastra suprema pe care o aparati si in jurul careia faceti zid este "Ridzipoanca". Poate cand o sa scapati de ea o sa mai avem ce vorbi. Poate cand o sa dati un comunicat in care cereti public demisia ei din fruntea OTPDL o sa putem crede ca intentiile voastre sunt bune

Anonim spunea...

Conform unei decizii a unui tribunal "copii nu pot fi judecati pentru greselile parintilor"..... Uneori tinerii politicieni comit aceleasi greseli ca si seniorii... Dar oare nu e normal ca un copil sa vada ce se intampla in casa si sa incerce sa imite greselile care sunt tolerate de catre societate sau partener? Asa ca ma gandesc uneori ca daca speranta noastra a cetatenilor era in viitorul apropiat al politicii, in clasa tanara ce avea sa reformeze din temelii modul de gandire si actiune al politicii romanesti, in aceste momente acea speranta este din ce in ce mai indepartata si din ce in ce mai confuza. Vina o purtam noi cetatenii pentru ca nu am amendat comportamentul "de badaran" al barbatilor din politica ce au sters pe jos cu toate doctrinele politice si chiar cu demnitatea unui neam. Acceptarea adulterului politic a fost vina noastra a cetatenilor ce am permis ca fundamentul celei mai vechi meserii din lume sa fie ridicat la nivel de demnitar. Poate ca in ceasul al noulea (dupa ora Moscovei) ar fi bine sa ne trezim si sa penalizam acesti tineri ce doresc sa perfectioneze o practica invechita si care este combatuta in codul penal la paragraful numit prostitutie. Din pacate unele tari au o abordare mult mai practica: din prostitutie scot bani. Noi avem o abordare mult mai evlavioasa: iertam prostitutia politica si incercam sa ii dam o sansa sa se indrepte pe drumul cel bun... dar sa nu uitam ca sunt putine cazurile in care cainta a invins. Poate abordarea ar fi diferita si am accepta si aceasta fata perversa a politicii daca noi am avea de castigat. Pana in acest moment doar ei sau ea sau ele au castigat de pe urma noastra a sufletelor credule ce le-au dat o mana de ajutor sau mai bine spus o stampila de ajutor. Si ma intreb: vino o au copii, parintii sau societatea. Pe cine pedepsim pentru toate acestea?