luni, 21 decembrie 2009

Comunicat de presa OTPD-L Iasi

 

La 20 de ani de la eliberarea României de sub regimul comunist, Organizatia Municipala de Tineret a Partidului Democrat – Liberal Iasi, desfasoara, marti, 22 decembrie, începand cu orele 15:00 în Sala Mare a Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Iasi, dezbaterea „20 DE ANI DE LA REVOLUTIE, 20 DE ANI DE LIBERTATE”.

Acest eveniment îsi propune sa împartaseasca celor prezenti o parte din momentele traite în timpul Revolutiei din 1989 si sa le ofere ocazia sa discute cu reprezentantii Asociatiei „22 Decembrie 1989” din Iasi, revolutionarii: Cotovanu Stefan, Vaida Vasile, Rosentzveig Adrian si Pintilei Mihai.

Pe parcursul discutiilor cu invitatii, participantii vor avea posibilitatea sa cunoasca clipe inedite din timpul revolutiei prin vizionarea unor fotografii exceptionale cu valoare istorica si artistica. De asemenea, spre final, cei prezenti vor asista si la un moment artistic pregatit special pentru acest eveniment.

„Dupa 20 de ani în care s-a platit cu sânge libertatea noastra înca ne mai întrebam ce s-a întâmplat cu adevarat în timpul revolutiei: cine au fost teroristii? cine a tras în 1989? Nu stim daca vom afla vreodata raspunsurile adevarate si nici nu ne-am propus sa realizam vreo ancheta, însa dorim sa aducem în atentia tinerilor care s-au nascut liberi, constrângerile impuse de regimul comunist si actiunile eroilor care care s-au sacrificat pentru noi în acele zile” a declarat Marian Uscatu, presedintele OT-PDL Iasi.

Organizatorii doresc sa sublinieze prin acest eveniment ca e momentul sa privim în urma cu maturitate si recunostinta fata de cei care ne-au redat libertatea, sa învatam unii de la ceilalti si sa apreciem la adevarata valoare prezentul.


Biroul de presa OT PD-L Iasi

Pentru informatii suplimentare va rugam contactati Presedintele OT PD-L Iasi, Marian Uscatu, Telefon: 0740.624.351

miercuri, 16 decembrie 2009

FORŢA BĂSE!!!



PS. Roxana, sper că nu te superi că folosesc replica ta

sâmbătă, 5 decembrie 2009

   

     În data de 6 decembrie 2009 avem ocazia de a mulţumi celor care s-au sacrificat pentru ca noi să trăim în Romania de astăzi. Pe 6 decembrie 2009 trebuie să mergem la vot pentru ca România să rămână un „stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate”. Parinţii, unchii, mătuşile sau fraţii noştrii care au luptat pentru valorile democratice nu au crezut niciun moment că această luptă împotriva comunismului se va duce şi astăzi. 
     Acum, pe 6 decembrie 2009, a venit rândul nostru să continuăm această luptă. Să mergem la vot şi să le arătăm tuturor că ei nu ne pot controla voinţa noastră.
    De asemenea, nu putem fi de acord să-i vindem din nou pe semenii noştrii din Republica Moldova care au luptat, pe 7 aprilie 2009, împotriva comunştilor. Nu vom fi de acord, ca prin vizite ascunse a lui Mircea Geoană la Moscova, să-l lăsăm să ne vândă compatrioţii.
     Pe 6 decembrie 2009 trebuie să mergem la vot si să spunem: DA democraţiei, DA libertăţii de exprimare, DA Traian Băsescu. Acum e rândul nostru să continuăm ce au început înaintaşii noştrii in decembrie 1989.

Marian Uscatu  
Preşedinte OTPDL – Iaşi