miercuri, 12 mai 2010

Miting UNSR organizat de CCS Iaşi

          Zi mare pentru PSD  Iaşi. Astăzi organizaţia de pensionar şi cea de tineret organizează proteste în faţa Prefecturii Iaşi.

Protest între Festivalul Berii şi FestudIS

Spre ruşinea mea trebuie să recunosc că citesc “marele” ziar de Bârfe, Zvonuri  şi Injurii din Iaşi cu prescurtarea lui BZI Iaşi.  De câteva zile BZI-ul  promovează intens protestul UNSR.

„Studentii declanseaza proteste in strada

Miercuri, 12 mai, studentii vor protesta pe strazile iesene. Protestul este organizat de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) si va incepe la ora 13.00, actiune la care este anuntata prezenta a peste 500 de grevisti. Actiunea este programata pe durata a o ora si jumatate si este cea mai importanta miscare studenteasca din ultimii cinci ani. Tinerii se vor aduna in fata Prefecturii si vor pleca din diverse zone ale orasului, dupa cum urmeaza: Campusul Tudor Vladimirescu, incepand cu ora 12.30, respectiv Rond Agronomie cu jumatate de ora mai devreme.http://www.bzi.ro/studentii-declanseaza-proteste-in-strada-169392

Tot in BZI dar cateva titluri mai jos gasesc:

“A IX-a editie FEstudIS a demarat pe strazile Iasului

Sute de studenti au marcat, prin traditionala parada a organizatiilor studentesti, aseara, debutul celei de-a IX-a editii a celui mai important festival studentesc, respectiv FEstudIS. Pornind din Campusul Studentesc Tudor Vladimirescu si din Rond Agronomie, zecile de organizatii implicate in manifestare au oferit iesenilor un spectacol coloristic si zgomotos de exceptie. Totul a fost urmat de un concert special al trupei basarabene Alternosfera pe scena din fata Casei de Cultura a Studentilor (CCS). Astfel, pana pe 16 mai se deruleaza FEstudIS. http://www.bzi.ro/a-ix-a-editie-festudis-a-demarat-pe-strazile-iasului-foto-video-169419

Binenţeles că am glumit când am spus ca CCS-ul a organizat protestul dar mi s-a părut comic când am citit cele două articole. Cea mai mare supărare a liderilor ligilor studenţeşti este că nu mai pot coordona împărţirea preferenţială a locurilor în tabere şi cămine, metodă cunoscută de a recompensa membrii UNSR si nu numai, care lucrează în campanile electorale ale PSD.

 Un pensionar către alt pensionar: Salut, ce mai faci?....Salut. Astăzi sunt foarte ocupat - fac grevă.

Tot astăzi am văzut cum Organizaţia de Pensionari a PSD au organizat proteste îmbrâncindu-se cu jandarmii să intre in Prefectură. Scopul? Probabil să o viziteze ca altceva nu ar fi avut ce să obţină. În lipsă de alte activităţi merge şi o grevă. Vă imaginaţi ce se va întâmpla în ţara aceasta dacă pensionarii ar fi într-o grevă permanentă?. Oricum, spirite agitate, tensiune crescută, scandal şi câţiva agitatori printre ei mai tineri (probabil pensionari pe caz de boală) şi cam atât. Urmatoarea acţiune se va desfaşura sâmbătă când Primaria dă mici şi bere în Parcul  Copou. Aşa e viaţa: întâi te baţi cu jandarmii şi îl înjuri pe Băsescu şi abia după primeşti răsplata.

Trebuie să recunosc că este o zi bună pentru membrii PSD care au mai punctat astăzi încă o acţiune de partid.

Niciun comentariu: