miercuri, 19 mai 2010

Protestam dar sa fie soare...

      Fără mici şi băutură de la Festivalul Berii, muzică şi distracţie de la FestudIs dar mai ales fără 25 de grade afară, revendicările  UNSR ( adică TSD Iaşi) nu au mai trezit interes în rândul studenţilor.

      "Studentii ieseni au renuntat la proteste 

       Mitingul studentilor ieseni, care ar fi trebuit sa aiba loc de la ora 13.00, in fata Prefecturii, s-a anulat. "Am decis sa anulam acest miting care ar fi trebuit sa aiba loc in fata Prefecturii la nivelul federatiei UNSR. Protestete se vor concentra doar la Bucuresti, iar la Iasi acest protest nu si-ar mai fi avut rostul. Pe viitor, ne vom reconsidera pozitia fata de actuala conducere a Ministerului Educatiei", a declarat Diana Iabrasu, purtatorul de cuvant al Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR) Iasi. (http://www.bzi.ro/studentii-ieseni-au-renuntat-la-proteste-170686)"

      Citind presa locală  am mai găsit un articol fără absolut nici o legătură. Întrebarea mea este: Ce fac ligile studenţeşti în privinţa acestui fenomen? 

      "Studiu: un sfert dintre studentii ieseni consuma droguri 

      Unul din 4 studenti din Iasi a consumat sau consuma frecvent droguri, arata un studiu realizat in rindul tinerilor din campusurile universitare iesene in perioada noiembrie 2009 - februarie 2010.
Cercetarea a urmarit evaluarea atitudinilor, opiniilor si a comportamentelor legate de consumul de droguri ale tinerilor studenti.

      Rezultatele studiului arata ca unul din 4 studenti (24,6%) a consumat cel putin o data o substanta din categoria drogurilor, cea mai consumata substanta fiind cannabis (43%). Pe locul doi al preferintelor studentilor sint produsele "etnobotanice", consumate de 28,5% dintre cei care au raspuns intrebarilor sondajului. 

      Pentru a incerca reducerea consumului de droguri in rindul studentilor ieseni, Agentia Nationala Antidrog - Centrul Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi si Politia Municipiului Iasi-Biroul de Politie pentru Centrul Universitar vor derula proiectul SMART, in perioada mai 2010-iunie 2011, proiect care joi va fi lansat oficial. ( http://www.newsiasi.ro/eveniment/comunicate/un-sfert-dintre-studentii-ieseni-consuma-droguri.html
)

      După ce ieri  Nichita nu a găsit, prin actele de la ajutor social sau prin Primărie, mai mult de 30 de mămici dispuse să protesteze în faţa Prefecturii, începând de maine sunt aşteptate alte "ASOCIAŢII" să protesteze": Asociaţia Şoferilor fără Roată de Rezervă, Asociaţia Muncitorilor la Negru, Asociaţia Taxatorilor din Parcări, Asociaţia Taximetriştilor fără Licenţă, s.a.m.d.


Niciun comentariu: