miercuri, 24 noiembrie 2010

Decizie sau indecizie ???

Am citit repede presa si m-am oprit la un scurt articol tot din ziarul Evenimentul. Este foarte scurt:

PD-L Iaşi funcţionează şi fără Butucă

Şefii filialei democrat-liberale ieşene au decis să nu mai caute un înlocuitor pentru omul de afaceri Adrian Butucă, după demisia acestuia din Comitetul de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA). Potrivit secretarului general al PD-L Iaşi, Gabriel Grigore, activitatea  CODA este foarte bună şi fără prezenţa lui Adrian Butucă. „CODA funcţionează bine aşa cum este, cu cei 19 membri. Dacă se va transmite de la Biroul Permanent Naţional al PD-L că e nevoie de un nou membru, vom căuta pe cineva în locul dlui Butucă”, a declarat Grigore. De asemenea, conducerea PD-L Iaşi a decis să organizeze săptămânal şedinţe CODA, în fiecare vineri. În cadrul întâlnirilor se vor dezbate chestiuni legate de organizarea alegerilor interne, precum şi probleme curente, care apar în unele organizaţii locale ale PD-L. (Adina Zancu)” Sursa: evenimentul.ro

Mă uit în presa locală și văd tot felul de declarații și mă întreb dacă acestea au la bază niște decizii. Acum câteva zile domnul Tudor Luchian era genul de om care trebuia „atras” în CODA. După câteva zile, nu mai este nevoie nici de dumnealui și nici de alt coleg.

Câteodată am senzația că este mai important să-ți apară o poză într-un ziar decât conținutul și mesajul pe care vrei să-l transmiți printr-o declarație. La televizor apar tot felul de oameni, politicieni, analiști, ziariști, persoane mai mult sau mai puțin publice care își dau cu părerea pe orice temă. La Realitatea sau Anteba 3 este plin de ei. Singurul scop al acestor persoane este să fie vizibili în media – indiferent cum. Eu sper ca la noi, la nivel local, aceste practici să nu existe sau să fie reduse la minim.