vineri, 22 iulie 2011

Ce nu vreau de la un PRIMAR

Toata lumea intreaba cum ar trebui sa fie un primar bun si ce calitati ar trebui sa aiba. Binenteles ca in permanenta raspunsul este acelasi: sa fie gospodar, sa nu fure si sa faca curatenie in oras. Pe mine ma intereseaza mai putin cum trebuie sa fie primarul ideal.

CE NU AR TREBUI SA FACA UN PRIMAR?

1. Nu vreau ca primarul sa mai accepte ca angajatii sa-si aduca toata familia sa lucreze in institutia pe care o conduce. Acest fenomen este des intalnit in Primaria Iasi dar si in unitatile de invatamant superior, spitale sau regii.

2. Nu vreau ca primarul sa fie un teoretician. M-am cam saturat de oameni care nu au pus niciodata in practica ceea ce predau sau care nu au fost niciodata in postura de a fi manager.

3. Nu vreau ca primarul sa fie superman. Nu vreau ca acesta sa se afle in doua orase in acelasi timp, sa aiba doua job-uri in acelasi timp si sa primeasca doua salarii in acelasi timp.

4. Nu vreau ca primarul sa mai accepte sa se construiasca haotic. In acest moment fiecare construieste unde vrea si ce vrea fara sa se mai respecte nici o regula.

5. Nu vreau ca primarul sa mai accepte cumpararea de mijloace de transport second – hand. Costurile de intretinere si consumul acestor mijloace de transport sunt mult mai mari decat daca s-ar face un efort pentru achizitionarea unora noi.

6. Nu vreau ca primarul sa mai dea bani la fotbal. Este un sport frumos, captivant dar de asemenea unul foarte costisitor. Multe orase din lume s-au dezvoltat si fara a avea echipa de fotbal.

7. Nu vreau ca primarul sa mai refuze initiativele de afaceri a marilor industriasi. Prea multe firme importante din lume au plecat de la Iasi deoarece s-au izbit de un zid de indiferenta in discutiile cu autoritatile locale.

8. Nu vreau ca primarul sa devina conducatorul suprem. Acesta trebuie sa se subordoneze Consiliului Local si sa nu foloseasca institutiile din subordine in intreres propriu.

9. Nu vreau ca primarul sa mai accepte depasirea termenelor de executie la lucrarile efectuate in municipiul Iasi. Multi constructori din Iasi au depasit cu mult termenele de executie si nu sunt penalizati in nici un fel.

10. Nu vreau ca primarul sa mai imprumute bani din banci fara sa incerce sa acceseze bani europeni.

Cu siguranta mai sunt si alte lucruri pe care un primar nu ar trebui sa le faca dar acestea mi s-au parut mie mai importante.


Niciun comentariu: