luni, 7 noiembrie 2011

Daca VOI nu ne vreti NOI va vrem

Ziua cand alegerile s-au pierdut la Iasi

Astazi este una din zilele cand, daca sunt intrebat de ce mai sunt membru PDL, nu stiu ce sa raspund. Nu cred ca si-a putut cineva imagina ca statutul si regulamentul partidului se aplica preferential si nici ca Biroul Permanent National va ceda presiunilor unor parlamentari care, cel mai probabil, nu vor putea sa mai castige inca un mandat. Prin decizia de a demite presedintele ales si BPJ-ul de la Iasi, BPN-ul le ofera Iasul celor de la USL.

Care membrii de partid vor mai dori sa munceasca pentru un partid care le spune ca votul lor nu conteaza si ca a fost unul gresit?

Sunt cinci oameni mai importanti decat filiala care i-a pus in functiile pe care le au acum?

Daca VOI nu ne vreti NOI va vrem

Dupa mai bine de un an in care in filiala Iasi au fost, mai tot timpul, certuri si dispute intre acesti cinci parlametari (Oprea, Popa, Spanu, Dobre, Paduraru), delegatii CCJ si primarii din judet i-au penalizat la vot. Membrii filialei Iasi, cu o majoritate covarsitoare, au aratat ca doresc o schimbare si ca nu isi mai doresc ca parlamentarii inscaunati prin munca lor sa-si mai bata joc de ei. Cu toate acestea cei cinci si-au vazut in continuare de interesele personale si cele ale grupurilor de interese si au facut presiuni, iar presa locala chiar a adus in discutie santajul din parlament.

In urma acestei decizii a BPN-ului apar cateva intrebari:

In ultima perioada senatorul Oprea s-a tot razgandit. Daca maine se razgandeste? Daca vrea sa fie in locul lui Boc?

In perioada urmatoare trebuie sa se stabileasca candidatul la Primarie. Daca candidatul sustinut de PDL va fi din UNPR ce se intampla? Mai voteaza cei cinci parlamentari cu PDL-ul sau nu?

Daca Guvernul ia decizia sa directioneze fonduri alocate Iasului spre Suceava, grupul acesta de cinci va mai face presiuni sau nu?

PS. Acum cateva luni Marius Spanu a facut o sedinta de urgenta pentru a discuta excluderea mea din partid in urma unor articole de pe acest blog. Intrebarea este: Daca nu se mai respecta nici o regula in partid, oare voi mai trece cu bine de o viitoare tentativa de excludere?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Noi facem parte din Partidul Democrat Liberal si asistam la intamplari ce nu tin deloc de democratie, imi pare rau. Ai dreptate Andrei cu cine vor munci ei in continaure? Cine mai are incredere in acesti noi conducatori?

Anonim spunea...

Te intrebi cum vor vota cei "5". La intalnirea de la Providenta, dupa alegerile de la prezidentiale, am facut pariu (am dat si nume) ca multi din cei "300" nu au votat cu Basescu!