joi, 5 ianuarie 2012

Politica ieseana la inceput de an

Acum, la inceput de an, se fac tot felul de anunturi si declaratii marete. Din pacate unele dintre ele trebuie traduse pentru a fi intelese mai usor. O sa va ofer cateva exemple:

1. "Oprea se intoarce la "Cuza" si candideaza la presedintie" (newsiasi.ro)
Domnul Oprea a anuntat ca doreste sa candideze la functia de de Presedinte al Senatului UAIC. Are suficiente motive, nu-i asa?

Primul motiv este unul clar: candidatura la Primaria Iasului sau in Parlamentul Romaniei este sortita esecului si si-a dat seama si dumnealui ca nu mai are nici o sansa, asa ca acum cauta o alternativa. Al doilea motiv, care este mai mult o barfa auzita prin targ, ar fi ca ar vrea sa-i arate lui Blaga sau lui Geoana ca poate fi si el Presedinte de Senat.

Noi stim cum conduce organizatia ieseana. Mult succes UAIC!

2. "Mihaela Popa: «Şefii de deconcentrate căpuşează Iaşul. De la A la Z»" (jurnalvirtual.ro)

Doamna senator si-a inceput in forta campania electorala. In lipsa votantilor adusi de Daniel Oajdea, din colegiul Alexandru-Dacia, doamna senator a cam ramas fara sprijin, asa ca cere "discret" o mana de ajutor directorilor de deconcentrate. Daca chiar doreste sa faca curat, pot sa incep eu o lista cu cativa directorasi unsi chiar de dumneaei.

In alta ordine de idei, ma bucur ca mai aud de Adomnitei, il uitasem complet dar cu ajutorul doamnei senator ne-am adus aminte cu totii de dumnealui. Nu conteaza ce fel de publicitate este...publicitate sa fie.

3. "Păduraru: Candidez pentru Parlament, dar nu exclud şi alte provocări majore" (jurnalvirtual.ro)

Mesajul domnului Paduraru a fost simplu: Dragi colegi - vreau sa candidez. Unde, cand, impotriva cui, nu mai conteaza. Acum stiti si voi proverbul: Cine fuge dupa mai multi iepuri...


Cam atat pentru astazi. Ramane sa vedem ce va urma. Poate se razgandesc din nou.


Niciun comentariu: