joi, 4 decembrie 2008

Scenarii

       Ce partide vor forma Guvernul? Cine va fi Premierul? Acestea sunt întrebările care se aud peste tot. În autobuz, pe stradă, la serviciu, acasă, la radio, la televizor, prin baruri, pe holurile partidelor, pe blog-uri, toată lumea vorbeşte, toţi îşi dau cu părerea. Se fac zeci de scenarii, toţi fac calcule, unii chiar se văd deja pe funcţii. 

      Printre cei care vorbesc despre scenarii mă număr şi eu:

      1. PD-L împreună cu PNL - (C.P.Tăriceanu având funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor);

      2. PD-L împreună cu UDMR şi minorităţile naţionale.

      În ambele variante funcţia de Prim Ministru va fi ocupată de Adriean Videanu. Prima variantă este cea mai probabilă şi poate asigura o majoritate confortabilă noului Guvern dar dacă nu se ajunge la nici o înţelegere atunci varianta a doua poate fi o posibilitate. Un Guvern minoritar susţinut şi de parlamentari din PSD şi PNL. Dacă avem în vedere câţi bani au fost cheltuiţi în campania electorală, varianta alegerilor anticipate este exclusă. În cel mai scurt timp o să vedem exact ce alegere va face Traian Băsescu şi ne vom distra uitându-ne în urmă peste scenariile noastre greşite.

      P.S. Acum vreo două săptămâni am scris un articol intitulat „Lista Neagră”. În articolul acesta vorbeam despre faptul că liderii partidelor vor profita de banii traseiştilor pentru a strânge ei cât mai multe voturi iar aceştia din urmă nu vor deveni parlamentari. Acum, când văd rezultatele, îmi dau seama că am avut dreptate.

Un comentariu:

Raluca Costin spunea...

Cand nu ai tu dreptate?! Dar oare scenariul tau nu este dat peste cap de stirile de azi?!