marți, 28 aprilie 2009

Prioritatea sportului ieşean: Tabelă electronică pentru stadion

       Este o ruşine pentru oraşul Iaşi ca această tabelă electronică să fie considerată prioritară pentru sportul ieşean. Eu înţeleg că în Consiliul Local există nişte ahtiaţi după fotbal sau consilieri care cred că le creşte popularitatea dacă votează această hotărâre. Nu zic că această tabelă nu trebuie achiziţionată dar nu cred că acum este momentul. Mi-au spus că nu e numai pentru fotbal, că e şi pentru atletism. Un singur lucru vreau să le spun: cred că au trecut 10 ani de când nu s-a mai organizat un concurs naţional de atletism la Iaşi şi nu din cauză că nu există tabelă, ci din cauză că Iaşul este departe de celelalte oraşe iar costurile sunt foarte mari pentru cluburile sportive.
      Mi-au mai spus că s-au găsit resursele financiare necesare pentru tabelă. Iaşul are mulţi sportivi de performanţă care sunt campioni naţionali şi participă la campionate europene, mondiale şi chiar la olimpiadă dar pentru ei nu se găsesc niciodată bani.  
      Va daţi seama cât echipament sportiv se poate cumpăra cu 11 miliarde de lei vechi, câte palete de tenis, câte mingi de baschet sau de volei câte rechete de tenis, câte terenuri de sport din curtea şcolilor se puteau dota cu coşuri pentru baschet, fileuri pentru volei, batminton sau tenis cu piciorul. Vă imaginaţi câte persoane ar fi beneficiat de banii aceştia? 
       Cu această ocazie fac un apel colegilor mei consilieri locali, chiar şi iniţiatorului proiectului de hotărâre să se mai gândească o dată înainte să voteze această hotărâre.
         

Niciun comentariu: