miercuri, 29 aprilie 2009

Proiect amânat

     Mă bucur că nu sunt singurul care am luat poziţie în privinţa proiectului privind tabela electronică. După vreo două ore după ce am postat articolul de ieri am primit şi comunicatul de presă al deputatului Daniel Oajdea care critica şi el acest proiect. 

     Bună ziua Iaşi - Consilierii nu mai vor tabela electronica pe stadion:

     "Astazi, de la ora 10.00, consilierii locali se intrunesc in cadrul sedintei ordinare de Consiliu Local. Pe ordinea de zi este prezent si un proiect ce se refera la achizitionarea unei tabele electronice pentru dotarea stadionului Emil Alexandrescu. Insa consilierii locali nu sunt tocmai convinsi ca in acest moment, investitia este oportuna. Valoarea investitiei a fost stabilita la aproximativ 1 milion lei. Pe ideea ca "tara arde, baba se piaptana", consilierii locali PD-L vor cere amanarea proiectului. "Este o investitie necesara, dar momentul nu este oportun. Vom cere amanarea proiectului pentru alte sedinte de Consiliu Local", a precizat viceprimarul Gabriel Grigore."

     Ziua de Iaşi - Proiectul tabelei de marcaj, criticat chiar de colegii de partid ai iniţiatorului

    "Propunerea consilierului local PD-L Florin Ciobotaru este privită cu scepticism chiar de o parte a colegilor de partid. Consilierul local Sorin Ionescu consideră că proiectul nu ar trebui votat acum, ci abia la sfârşitul sezonului, numai dacă Poli Iaşi rămâne în divizia A. „Dacă învaţă bine, le luăm bicicletă. Tabela este o achiziţie scumpă şi ar trebui să fie făcută numai dacă echipa va scoate rezultate”, a declarat Sorin Ionescu. Deputatul Daniel Oajdea şi-a menţinut poziţia critică faţă de finanţarea fotbalului din bani publici, pe care a avut-o constant în calitatet de consilier local. „Cât timp în municipiul Iaşi există şcoli într-un stadiu avansat de degradare, spitalele sunt subfinanţate, câinii vagabonzi sunt o reală problemă, locurile de recreere arată ca vai de ele, iar multe alte probleme nu şi-au găsit încă rezolvare, consider că finanţarea masivă a fotbalului de la bugetul local este un lux nepermis”, a precizat acesta într-un comunicat de presă."

marți, 28 aprilie 2009

Prioritatea sportului ieşean: Tabelă electronică pentru stadion

       Este o ruşine pentru oraşul Iaşi ca această tabelă electronică să fie considerată prioritară pentru sportul ieşean. Eu înţeleg că în Consiliul Local există nişte ahtiaţi după fotbal sau consilieri care cred că le creşte popularitatea dacă votează această hotărâre. Nu zic că această tabelă nu trebuie achiziţionată dar nu cred că acum este momentul. Mi-au spus că nu e numai pentru fotbal, că e şi pentru atletism. Un singur lucru vreau să le spun: cred că au trecut 10 ani de când nu s-a mai organizat un concurs naţional de atletism la Iaşi şi nu din cauză că nu există tabelă, ci din cauză că Iaşul este departe de celelalte oraşe iar costurile sunt foarte mari pentru cluburile sportive.
      Mi-au mai spus că s-au găsit resursele financiare necesare pentru tabelă. Iaşul are mulţi sportivi de performanţă care sunt campioni naţionali şi participă la campionate europene, mondiale şi chiar la olimpiadă dar pentru ei nu se găsesc niciodată bani.  
      Va daţi seama cât echipament sportiv se poate cumpăra cu 11 miliarde de lei vechi, câte palete de tenis, câte mingi de baschet sau de volei câte rechete de tenis, câte terenuri de sport din curtea şcolilor se puteau dota cu coşuri pentru baschet, fileuri pentru volei, batminton sau tenis cu piciorul. Vă imaginaţi câte persoane ar fi beneficiat de banii aceştia? 
       Cu această ocazie fac un apel colegilor mei consilieri locali, chiar şi iniţiatorului proiectului de hotărâre să se mai gândească o dată înainte să voteze această hotărâre.
         

marți, 14 aprilie 2009

Dăruieşte de Paşte

       Fiecare dintre noi am trăit, poate, pe firul vieţii, momente când ne-am confruntat cu lipsuri sau nevoi. Şi fiecare dintre noi şi-a dorit să fie ajutat, să primească acea bunătate dezinteresată din partea celor din jur. Sărbătorile Pascale sunt o ocazie care ne aminteşte că a dărui din toată inima înseamnă a primi. Este un har cu care Dumnezeu ne-a înzestrat pe toţi. A dărui fără să ai aşteptări este fapta care ne face mai buni, mai milostivi şi mai toleranţi cu cei in mijlocul cărora trăim. 
     „Dăruieşte de Paşte” este o acţiune a Organizaţiei Municipale de Tineret a PD-L Iaşi prin care vă invităm să ajutaţi familii nevoiaşe din Iaşi care nu-şi permit să întâmpine aceste sărbători cum se cuvine. De aceea, vă invităm să faceţi câte un pachet cu alimente, dulciuri, fructe pentru a fi dăruit unei astfel de familii. Fiecare din noi poate face o mica bucurie unei familii.
       A dărui înseamnă a primi!
      Pachetele pot fi aduse la sediul PD-L Iaşi de pe Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt până vineri, 17 aprilie, ora 12.00 (pentru detalii suplimentare contactati-ne la sediul nostru).
                                                                                                               
                                                                                                                                                                                   Preşedinte OTPD-L Iaşi
                                                                                                                                                                                              Marian Uscatu


joi, 9 aprilie 2009

Libertatea presei din Chişinău

 
     Aceste filmuleţe demonstrează care este comportamentul comuniştilor din Republica Moldova cu presa liberă. Site-ul www.stirileprotv.ro anunţă: "Jurnalista Natalia Morar, care a fost arestata in Republica Moldova, a fost acuzata oficial de instigare la proteste, a declarat joi procurorul general, Valeriu Gurbulea".
 

INCREDIBIL... EUROPA 2009

      În Chişinău oamenii dispar fără urmă de pe stradă. Zeci de poliţişti şi ofiţeri de securitate îmbrăcaţi în civil arestează orice persoană care pare suspectă.   Aceştia sunt duşi în locaţii secrete şi nimeni nu mai ştie de soarta lor. Încă un exemplu cât de democratică şi cât de bine se respectă drepturile omului în Republica Moldova. Forurile internaţionale abilitate deocamtată stau pe margine şi privesc. Sper ca ăn viitorul apropiat să intervină în acest conflict.

miercuri, 8 aprilie 2009

Poliţiştii moldoveni

     În acest filmuleţ de pe youtube.com se observă clar cum România este vinovată pentru violenţele de la Chişinau.  Glumesc! În acest filmuleţ puteţi observa cum poliţişti din Republica Moldova pregătesc pietrele care au fost aruncate în instituţiile devastate ieri.

Inainte

Dupa

Astazi 08.04.2009 RM

8 APRILIE 2009

17:10 Trenurile nu vor efectua astazi legatura cu Romania, insa autoritatile afirma ca aceste lucruri se intampla din motive "tehnice"

17:07 Primarul Chisinaului a facut apel la calm, in urma cu o jumatate de ora, declarand ca violenta nu este o modalitate de a obtine repetarea scrutinului.

17:05 Protestatarii cer ca persoanele care au fost retinute sa fie date in permanenta la televiziunea publica, iar granitele sa fie deschise si sa nu fie impuse vize pentru cetatenii Romaniei

17:03 Mai multi parinti din Republica Moldova au anuntat presa ca nu isi gasesc copiii, in conditiile in care peste 200 de tineri, retinuti in urma protestelor de marti, ar fi fost scosi din Chisinau si transportati intr-un loc necunoscut, relateaza Deutsche Welle.

17:00 Chisinaul a introdus vize pentru romani in valoare de 35 de euro! Guvernul R. Moldova a anuntat ca a decis, in sedinta extraordinara, instituirea regimului de vize pentru cetatenii romani printr-o hotarare care va intra in vigoare cu incepere din 9 aprilie.

16:51 Peste 100 de cetateni moldoveni si 170 de ofiteri de politie au fost raniti in timpul ciocnirilor de marti de la Chisinau, in contextul protestelor opozitiei, a declarat presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, intr-un interviu publicat de RIA Novosti

16:27 Protestele opozitiei din Republica Moldova, care au degenerat marti intr-o revolta violenta, au tradat interesele cetatenilor moldoveni si au incercat sa provoace un razboi civil, a declarat presedintele moldovean, Vladimir Voronin, intr-un interviu acordat agentiei ruse RIA Novosti.

16:10 Opozitia din R.Moldova nu are un plan concret de depasire a actualei crize si de normalizare a situatiei, sustin ambasadorii statelor UE acreditati la Chisinau, relateaza pagina online a agentiei Interfax.

16:05 Manifestantii care s-au adunat miercuri in fata sediului Guvernului din Chisinau cer Ministerului de Interne sa le elibereze, in decurs de o jumatate de ora, pe cele 192 de persoane arestate in cursul protestelor violente de marti, relateaza Interfax.

15:40 Franta a facut apel miercuri la respectarea principiilor statului de drept de catre toate fortele politice din Republica Moldova, după confruntari violente in aceasta tară intre manifestanti ai opozitiei si forte de ordine, in urma victoriei comunistilor la alegerile legislative.

15:15 Ministerul roman al Afacerilor Externe a precizat intr-un comunicat privind recentele decizii ale autoritatilor de la Chisinau ca Romania nu va lua masuri similare privind personalul Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti.

15:10 MAE considera ca acuzatiile lansate de Chisinau reprezinta o provocare la adresa statului roman, apreciind ca inacceptabil ca puterea comunista de la Chisinau sa transfere responsabilitatea pentru problemele interne din Republica Moldova pe seama Romaniei si a cetatenilor romani.

14:55 Studentii din cadrul Politehnicii din Chisinau incearca sa se alature protestatarilor adunati in fata Guvernului Republicii Moldova, relateaza Interfax, mai mult studentii au fost blocati de politie in scoli si universitati.

14:52 Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, a declarat miercuri ca actuala guvernare a reusit, in timpul confruntarilor de marti, sa apere principiile si valorile democratice ale societatii moldovene, cursul spre integrarea europeana, relateaza Moldpres.

14:33 Presedintele Comisiei pentru politica externa de la Camera Deputatilor, Laszlo Borbely, considera ca alegerile din Republica Moldova ar trebui repetate avand in vedere "indiciile" de fraudă constatate de observatori.

14:18 Infotrafic: Autoritatile feroviare din Republica Moldova au anuntat ca traficul feroviar intre Ungheni – Cristesti Jijia va ramane inchis pana la o data si ora nestabilite

14:15 Vladimir Voronin a declarat ca relatiile cu Romania nu vor fi afectate, dupa ce ambasadorul roman la Chisinau a fost declarat persona non grata

14:08 Interfax: Studentii din cadrul Politehnicii din Chisinau incearca sa se alature protestatarilor adunati in fata Guvernului Republicii Moldova

13:58 Presedintele Comisiei pentru politica externa de la Camera Deputatilor, Laszlo Borbely, considera total nejustificat si condamnabil gestul autoritatilor moldovene de a-l declara persona non grata pe ambasadorul Romaniei la Chisinau, care in opinia sa demonstreaza panica autoritatilor din R. Moldova

13:42 Procurorul general Valeri Gurbulia, a declarat ca procuratura va incepe urmarirea penala in cazul "instigatorilor" la protestele de marti.

13:38 Presedintele Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, a declarat ca situatia actuala din Republica Moldova a fost generata de comunisti, "prin provocari si manipulari".

13:28 Baroneasa Nicholson pune sub semnul intrebarii un raport al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), care afirma ca votul la alegerile de duminica a fost "in general liber si corect"

13:15 Punctele de trecere a frontierei spre Republica Moldova de la Leuseni si Sculeni sunt redeschise, miercuri, la aceasta ora, in timp ce in vamile Giurgiulesti si Cahul este permis accesul doar pentru masinile de mare tonaj

13:06 Voronin anunta ca sponsorii revoltelor au parasit tara

13:05 Unimedia: Alianta Moldova Noastra, Partidul Liberal si Partidul Liberal democrat din Moldova nu exclud ca Partidul Pppular Crestin Democrat (PPCD) ar sta in spatele actiunilor de vandalizare a Presedintiei si Parlamentului de ieri, argumentand ca mai multe persoane care au fost in primele randuri de atac sunt tineri membri ai aripei tinere PPCD - "Noua Generatie".

13:00 Presedintele Comisiei Electorale Centrale din Moldova, Eugeniu Stirbu, a fost spitalizat, relateaza ProTV Chisinau.

12:56 Interfax: Participantii la protestele din centrul Chisinaului au infiintat o delegatie in vederea negocierii cu autoritatiile, potrivit reprezentantilor opozitiei aflati in centrul capitalei moldovene

12:46 Peste 4.000 de oameni s-au adunat in Piata Marii Adunari Nationale.

12:36 Punctul de trecere a frontierei de la Sculeni, inchis, miercuri dimineata, a fost redeschis, in jurul orei 12.15, primele masini trecand deja prin vama

12:25 Ambasadorul moldovean in Romania, rechemat in tara pentru consultari

12:28 Politicianul moldovean Sergiu Mocanu, fostul consilier al presedintelui Vladimir Voronin, a fost luat cu forta de pe strada de aproximativ 10 politisti imbracati in civil

12:00 Presedintele moldovean ii cere ambasadorului Romaniei la Chisinau, declarat persona non grata, sa paraseasca tara in 24 de ore.

12:15 Presedintele moldovean a anunta ca nu va ezita sa foloseasca forta, daca protestele vor continua. "Rabdarea are limite. Nu putem asista la aceasta debandada si o vom opri in termenii cei mai duri", informeaza Mediafax.

12:09 Ambasadorii Cehiei, Rusiei si SUA la Chisinau, precum si seful Delegatiei CE in Moldova au fost convocat la Ministerul moldovean de Externe fiind informati in legatura cu evenimentele de la Chisinau "care, ghidate din culise, au degenerat in acte de vandalism"

12:05 Circa 200 de studenti basarabeni din Iasi, dar si din Ploiesti si Cluj au plecat, miercuri, in jurul orei 11.30, de la Iasi, indreptandu-se, cu trei autobuze si cu mai multe autoturisme, catre Vama Sculeni, cu intentia de a ajunge la Chisinau, desi punctele de frontiera spre Moldova sunt inchise

12:03 Vladimir Voronin a anuntat ca Republica Moldova a decis introducerea vizelor pentru romanii care vor sa treaca granita

12:02 AFP: Ministrul de externe rus a declarat ca ideea refacerii alegerilor din Moldova nu are niciun fundament

11:57 Vladimir Voronin acuza Romania de implicare in protestele violente din Chisinau, dupa victoria comunistilor in alegeri.

11:52 Reuters: Moldova l-a declarat pe ambasadorul roman la Chisinau, Filip Teodorescu, persona non grata. Ambasada Romaniei nu a confirmat aceasta informatie.

11:50 Aproximativ 2000 de moldoveni s-au strans din nou in Piata Marii Adunari Nationale din centrul Chisinaului. Revolta continua.

11:45 Corespodentul ProTV Chisinau relateaza ca toate iesirile din Chisinau sunt blocate, iar cei care vor sa ajunga in capitala moldoveana din alte raioane sunt impiedicati.

11:30 Peste 20 de persoane au fost retinute in orasul moldovean Balti in timp ce manifestau in Piata Vasile Alecsandri, fara sa existe informatii despre organizatorii acestui protest, anunta ProTV Chisinau.

11:15 Reuters: Opozitia din Moldova sustine ca actuala putere nu vrea renumararea voturilor.

11: 07 Autoritatea vamala din Republica Moldova a decis, miercuri, inchiderea traficului in vamile Giurgiulesti si Cahul

11:03 Aproape 300 de persoane, din care peste 20 de jurnalisti, care au vrut sa intre in Republica Moldova au fost impiedicati sa treaca granita, in ultimele 24 de ore, de catre vamesii moldoveni, sub diferite motive.

10:58 Guvernul moldovean va avea in curand o reuniune de urgenta, pentru a discuta despre situatia din tara in contextul protestelor de marti din Chisinau

10:49 Autoritatile vamale din punctul de trecere a frontierei Leuseni din Republica Moldova au comunicat ca nu mai permit accesul niciunei persoane in Moldova, incepand de miercuri, de la ora 9.30, invocand probleme tehnice la aparatura din punctul de control

10:45 Politia a controlat documentele cetatenilor pe strazile Chisinaului

10:36 Presa rusa apreciaza ca "huligani" nationalisti sunt in spatele violentelor din Republica Moldova, inregistrate dupa victoria comunistilor in alegerile legislative

10:31 Interfax: Politia din capitala moldoveana a primit ordin sa nu foloseasca forta impotriva manifestantilor, indiferent de circumstante

10:25 Politia s-a regrupat in spatele Guvernului moldovean

10:19 Masurile de securitate la ambasada Republicii Moldova la Moscova au fost sporite, numarul politistilor crescand de la unul la sapte

10:02 Paisprezece persoane raman internate la Spitalul de Urgenta din Chisinau, in urma protestelor de marti, in timp ce alte 56 au fost externate.

09:50Camera inferioara a Parlamentului rus va adopta miercuri o declaratie privind situatia din Republica Moldova.

09:35 Politia a retinut 193 de protestatari, inclusiv opt minori, dupa protestele de marti din centrul Chisinaului, a anuntat Ministerul moldovean de Interne. Acuzatiile sunt devastare de bunuri, huliganism, furt si jaf.

09:30 Ministerul de Interne le-a cerut parintilor si profesorilor sa nu-i lase pe copii sa participe la proteste.

09:14 Vamesii moldoveni au anuntat inchiderea completa a punctulului de trecere a frontierei Sculeni.

09:00 Manifestantii avertizeaza ca vor iesi din nou in strada pentru a protesta

08:58 Tinerii moldoveni incearca sa explice cum a degenerat manifestatia lor anticomunista.

08:00 Cativa deputati s-au deplasat la sediul Parlamentului pentru a observa care sunt pagubele produse de protestatari

03:50 Politia controleaza sediile tuturor institutiilor de stat 

02:30 Cativa protestatari in stare de ebrietate au incercat sa dea foc unor masini aflate in aproapiere de centrul Chisinaului

02:00 Fortele de ordine au preluat controlul asupra Parlamentului si Presedintiei

00:50 Incendiul de la cladirea Parlamentului a fost stins. Membrii Guvernului au anuntat ca vor ramane in cladirea Executivului toata noaptea.

00:21 Protestatarii au inceput sa paraseasca Piata Marii Adunari Nationale si zona din fata Parlamentului.

00:08 Presedintele moldovean Vladimir Voronin a declarat, marti, ca autoritatile "vor sta de straja in fata pucistilor" si nu vor permite nimanui sa satisfaca "poftele nesabuite ale fortelor oculte, extremiste", potrivit Moldpres. Intr-un discurs televizat Voronin a acuzat opozitia de organizarea unui puci, avand ca scop "desfiintarea statului moldovenesc" si "lichidarea democratiei"

00:03 Membrii Guvernului au anuntat ca vor ramane in cladirea Executivului toata noaptea.

SURSA: stirileprotv.ro

Update...RM


REALITATEA.NET - Vladimir Voronin acuză România că ar fi în spatele revoltelor de la Chişinău. Ambasadorul român va fi expulzat

Piaţa Unirii Iaşi 07.04.2009

Alături de prietenii, colegii şi vecinii mei basarabeni.





marți, 7 aprilie 2009

Comunicat de presă OT PD-L Iaşi

                                             

 În aceste momente de o importanţă majoră pentru viitorul cetăţenilor Republicii Moldova, Organizaţia Municipală de Tineret PD-L (OT PD-L Iaşi) este alături de tinerii moldoveni şi îi susţine în demersul lor pentru înlăturarea comuniştilor de la putere.
 Ne exprimăm speranţa ca autorităţile de la Chişinău să nu folosească forţa fizică pentru oprirea şi înlăturarea protestelor: „Suntem alături de toţi tinerii moldoveni care protestează acum şi vom încerca să îi sprijinim cu tot ce ne stă nouă în putinţă, în aceste momente grele. Protestele de la Chişinău ne aduc aminte de începuturile Revoluţiei române de la 1989. Sperăm doar să nu se repete scenariul violentelor de atunci, mai ales că se întrevăd primele semne ale unei revolte populare în Republica Moldova”, a declarat Marian USCATU, preşedintele OT PD-L Iaşi.


7 aprilie 2009                                                                                                    Biroul de presă OT PD-L 

UPDATE...RM

GALERIE FOTO: Revolutie pe strazile din Chisinau

Update...RM

     Protestele de la Chisinau  au devenit din ce in ce mai violente. Canalele media romanesti au anuntat ca situatia la Chisinau se agreaveaza foarte repede. Media privata din RM a fost blocata. Site-urile de stiri moldovenesti nu mai functioneaza.

Alături de basarabeni

    Îmi pare rău de că vor mai trece mulţi ani până când democraţia se va instala şi la Chişinău. Sunt alături de tinerii care protestează zilele acestea în capitatala Republicii Moldova.  Sper  ca aceste proteste să nu degenereze în unele violente.


REALITATEA.NET - NEWS ALERT: Proteste în Republica Moldova: tinerii au aruncat cu ouă şi hârtie igienică în preşedinţie

vineri, 3 aprilie 2009

Elena Băsescu candidează

     Peste 200.000 de români o sprijină pe Elena Băsescu să candideze pentru un loc în Parlamentul European.

     Realitatea.net: "200.000 de semnături, de două ori mai mult decât are nevoie un independent ca să se înscrie la alegerile pentru Parlamentul European. Este performanţa anunţată de Elena Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui României. Elena Băsescu a precizat că nu se bazează pe sprijinul PD-L în lupta electorală, deşi staff-ul ei de campanie este format în mare parte din foşti colegi din organizaţia PD-L Bucureşti. "Ţin să precizez că sunt foarte realistă: semnătura nu este tot una cu votul. Votul este momentul adevărului", a precizat Elena Băsescu."


REALITATEA.NET - Elena Băsescu se pregăteşte de euroalegeri: Semnătura nu este tot una cu votul. Votul este momentul adevărului

miercuri, 1 aprilie 2009

De azi nu mai fumez!!!


     De azi m-am lasat de fumat şi nu e păcăleală de 1 aprilie. Până acum e bine dar să văd cum o să fie şi în zilele următoare.