marți, 26 aprilie 2011

Cum sa NU faci politica...

Am vazut astăzi o ştire la TELE M în care doamna Mihaela Popa işi anunţă candidatura la şefia PDL Iaşi. Ceea ce nu am auzit de la domnia sa este că îşi dă demisia din funcţia de Preşedinte a Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor. Sper ca BPN-ul să o înlocuiască cât mai repede.

Spunea doamna senator in acelaşi reportaj că „a făcut un pas în spate” dar nu îmi dau seama de unde. În momentul de faţă este doar preşedintă a CODA nu şi a organizaţiei. Din câte reţin eu nu a fost niciodată aleasă într-o funcţie în partid ci doar numită sau impusă.

Din pacate de aproape un an de zile, de când exista o conducere interimara, organizatia nu a prea avut realizări semnificative. Dacă stau bine şi mă gândesc cred că totuşi una a existat – numirea unui director nou la OTIMMC Iaşi.

Toate alegerile care s-au facut până acum sunt cu semnul întrebării. Nu există vreo hârtie oficială care să valideze alegerile care s-au organizat la organizaţiile interne sau la organizaţia municipală din Iaşi. Toate alegerile s-au contestat datorită viciilor de procedură, ceea ce înseamnă că nici CODA şi nici preşedintele ei nu si-au facut corect treaba.

Din punctul meu de vedere este imoral şi incorect să organizezi alegerile şi să candidezi în acelaşi timp. Nu asa se face politică. Îmi pare rău că s-a ajuns în această situaţie şi sper ca în al doisprezecelea ceas să arătăm electoratului nostru că nu tolerăm şi promovăm astfel de oameni şi că suntem capabili să reparăm greşelile făcute.

vineri, 22 aprilie 2011

Un Paste Fericit!


Fie ca Sfintele Pasti sa va lumineze sufletul si casa, sa va aduca numai bucurie si sanatate, iar Dumnezeu sa va aiba in paza!

Paste fericit, luminos, bucurii si sperante implinite.

Hristos a Inviat!

marți, 12 aprilie 2011

A inceput vanatoarea de PD-isti

Vanatoarea de PD-isti nu a inceput astazi si nici ieri. Aceasta vanatoare a inceput de mult timp. La inceput un membru, apoi altul si tot asa. Acum ca domnul deputat Marius Spanu considera ca este presedinte al Organizatie Municipale a PDL Iasi nu trebuie sa se mai ascunda, avertizeaza direct “dacă vor mai fi colegi care vor ataca public partidul doar din cauza unor frustrări personale vom discuta cu statutul pe masă ce sancţiuni vor veni” (preluare a citatului de pe iasicastiga.ro). Eu inca sper ca a fost o eroare, o greseala facuta de domnul Marius Spanu cand a facut aceasta declaratie. Mie nu imi vine sa cred ca prima sa decizie ,din postura pe care o are, este sa SANCTIONEZE MEMBRII DE PARTID.

Partidul Democrat Liberal are nevoie de lideri puternici care stiu sa accepte si critici si care sa se bata cu adversarii nostri politici. Nu avem nevoia de un lider care sa sanctioneze si sa excluda membrii proprii de partid care au muncit pentru ca dumnealui sa fie intr-un scaun de parlamentar. Si sa nu uitam ca dumnealui a castigat alegerile in colegiul deoarece a avut sigla PDL – ului in piept si nu invers.

Consider ca partidul are nevoie de toti membrii lui deoarece este mai important binele partidului decat interesul propriu. Pentru a castiga si pentru a demonstra alegatorilor nostrii ca nu au gresit cand ne-au ales avem nevoie de unitate, nu de dezbinare.


Mesaje de felicitare


In primul rand vreau sa le multumesc celor de la newsiasi.ro si de la jurnalvirtual.ro deoarece au mi-au promovat opiniile pe care le scriu pe acest blog.

In al doilea rand vreau sa-i multumesc unui apropiat a lui Marius Spanu care m-a sunat luni seara sa ma felicite pentru faptul ca mi-am asumat public pozitia. Eu consider ca pozitia mea este una corecta. Eu doresc sa se respecte niste reguli, niste regulamente, statutul si sa avem ceva mai mult bun simt cand intram intr-o competitie si cand dorim sa fim lideri. Aceasta este pozitia mea. Si nu e ceva ce am inventat eu , este ceea ce m-au invatat oamenii pe care ii sustin in acest partid. Fiecare facem greseli, unii mai multe, altii mai putine, dar cand treagem linie putem sa mergem mai departe cu capul sus.

Eu imi doresc sa vina si acel moment cand o sa-i sun pe colegii mei care au organizat aceste alegeri si sa ii felicit pentru faptul ca isi asuma greselile si esecul acestor alegeri. Eu sper ca in cele din urma acestia o sa-si ceara scuze , de la membrii simpli de partid, pe care i-au dezamagit prin atitudinea lor.

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Adevaratul castigator al alegerilor de la PDL Iasi este Daniel Oajdea

Adevaratul castigator al alegerilor de la Organizatia Municipala a Partidului Democrat Liberal Iasi este Daniel Oajdea, sprijinit de Petru Movila, deoarece acesta a fost sustinut de oameni din toate colegiile Iasului.

Parlamentari din patru colegii din Iasi, senatorii Mihaela Popa si Dumitru Oprea, deputatii Nicusor Paduraru si Cristina Dobre, l-au sustinut public la functia de presedinte al BPL pe Marius Spanu. Cu toate declaratiile publice si cu toate presiunile care s-au facut asupra delegatilor prezenti, Marius Spanu a primit cu doar 7 voturi mai mult.

Vot de blam pentru Mihaela Popa

Mihaela Popa a castigat un colegiu de senator format din colegiul 9 al lui Daniel Oajdea si colegiul 8 Pacurari - Copou. Din postura de presedinte al CODA, aceasta a facut tot posibilul ca sa-l ajute pe Marius Spanu sa castige alegerile de la BPL Iasi. Doamna senator a tradat increderea membrilor de partid care au ajutat-o sa ajunga parlamentar iar acestia i-au dat un vot de blam sustinandu-l pe Daniel Oajdea.

Intrebarea mea fireasca este: Pe cine mai reprezinta Mihaela Popa in colegiul dumneaiei daca nici macar colegii de partid care au votat-o si ajutat-o nu o mai sustin?


Sedinta de pe holuri

Sunt membru al Partidului Democrat Liberal de 7 ani si am participat la toate Consiliile de Coordonare la nivel local si judetean care au fost pana acum insa niciodata nu am participat la o sedinta pe holuri. Este jenant pentru un partid care se afla la putere si intr-o zi foarte importanta, cand isi alege conducerea, sa se intample astfel de lucruri. Sa ti sedinta pe hol deoarece nu au fost capabili sa gaseasca o sala corespunzatoare.


Acest lucru este doar unul din multele nereguli care au fost semnalate la acest Consiliu de Coordonare Local al PDL Iasi.

Dar daca nu poti organiza o sedinta corect, cum poti conduce un partid?

luni, 4 aprilie 2011

Povestea lui Harap-Alb (fragment)

Ma uitam in weekend la televizor si butonand telecomanda am dat peste o emisiune pentru copii unde era Povestea lui Harap-Alb si m-am gandit sa va reamintesc cateva fragmente:


... "Şi merg ei, şi merg, cale lungă să le-ajungă, trecând peste nouă mări, peste nouă ţări şi peste nouă ape mari, şi într-o târzie vreme ajung la împărăţie.


Şi cum ajung, Spânul se înfăţişază înaintea împăratului cu carte din partea craiului. Şi împăratul Verde, citind cartea, arde de bucurie că i-a venit nepotul, şi pe dată îl şi face cunoscut curţii şi fetelor sale, care îl primesc cu toată cinstea cuvenită unui fiu de crai şi moştenitor al împăratului.

Atunci Spânul, văzând că i s-au prins minciunile de bine, cheamă la sine pe Harap-Alb şi-i zice cu asprime:

— Tu să şezi la grajd nedezlipit şi să îngrijeşti de calul meu ca de ochii din cap, că de-oi veni pe-acolo şi n-oi găsi trebile făcute după plac, vai de pielea ta are să fie. Dar până atunci, na-ţi o palmă, ca să ţii minte ce ţi-am spus. Bagat-ai în cap vorbele mele?

— Da, stăpâne, zise Harap-Alb, lăsând ochii în jos. Şi, ieşind, porneşte la grajd. Cu asta a voit Spânul să-şi arate arama şi să facă pe HarapAlb ca să-i ia şi mai mult frica.

Fetele împăratului întâmplându-se de faţă când a lovit Spânul pe Harap-Alb, li s-a făcut milă de dânsul şi au zis Spânului cu binişorul:

Vere, nu faci bine ceea ce faci. Dacă este că a lăsat Dumnezeu să fim mari peste alţii, ar trebui să avem milă de dânşii, că şi ei, sărmanii, sunt oameni!

Hei, dragele mele vere, zice Spânul cu viclenia lui obicinuită; d-voastră încă nu ştiţi ce-i pe lume. Dacă dobitoacele n-ar fi fost înfrânate, de demult ar fi sfâşiat pe om. Şi trebuie să ştiţi că şi între oameni cea mai mare parte sunt dobitoace, care trebuiesc ţinuţi din frâu, dacă ţi-i voia să faci treabă cu dânşii.


Ei, apoi... zi că nu-i lumea de-apoi! Să te ferească Dumnezeu când prinde mămăliga coajă. Vorba ceea:
Dă-mi, Doamne, ce n-am avut,
Să mă mier ce m-a găsit.

Fetele atunci au luat altă vorbă, dar din inima lor nu s-a şters purtarea necuviincioasă a Spânului, cu toate îndreptările şi înrudirea lui, pentru că bunătatea nu are de-a face cu răutatea. Vorba ceea:
Viţa-de-vie, tot în vie,
Iară viţa-de-boz, tot răgoz.

Şi din ceasul acela au început a vorbi ele înde ele, că Spânul defel nu samănă în partea lor, nici la chip, nici la bunătate; şi că Harap-Alb, sluga lui, are o înfăţişare mult mai plăcută şi seamănă a fi mult mai omenos."....

...

..."Mergi de-acum tot înainte, că tu eşti vrednic de împărat. Numai ţine minte sfatul ce-ţi dau: în călătoria ta ai să ai trebuinţă şi de răi, şi de buni, dar să te fereşti de omul roş, iară mai ales de cel spân, cât îi putea; să n-ai de-a face cu dânşii, căci sunt foarte şugubeţi."...